Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Τα κρασιά της Ανάστασης και του Πάσχα από την Αναστασία Φράγκου.

Τα κρασιά είναι του οινοποιείου της Αναστασίας Φράγκου από την Ραφήνα της Αττικής, επιλεγμένα για την Ανάσταση. Αρχίζουμε με το Λευκό Heart, μετά στο Ροζέ Soul και τελειώνουμε με το Κόκκινο Body. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Cheers!

Ξανά και πάλι μαζί, εδώ με τα κρασιά της οικογένειας του Διονύση και της Αναστασίας Φράγκου από την Ραφήνα της Αττικής. Τρεία νέα κρασιά τρίς νέες εκδόσεις, με αλλαγές στην ονομασία, την φιάλη, την ετικέτα και στα πώματα που είναι πλέον μοντέρνα βιδωτά και μας βεβαιώνουν ότι τα κρασιά αυτά είναι έτοιμα να τα απολάυσουμε από την στιγμή που  τα έχουμε στα χέρια μας.
Η όλη τους εικόνα μας πάει κάπου στην ψυχεδέλεια Heart, Soul, Body, Καρδιά, Ψυχή και Σώμα, Λευκό, Ροζέ και Κόκκινο, κάπου στην Soul music και στον James Brown και το δυνατό του χαρτί, It,s a man's world.
Λοιπόν ας αρχίσουμε από το Λευκό και από την καρδιά της σειράς, το Heart. Έχουμε ένα μπλέντ ξυρό κρασί από δυο θαυμάσιες Ελληνικές ποικιλίες το Σαββατιανό που είναι και η πατρίδα του, ο Αττικός αμπελώνας και η Μαλαγουζιά. Εδώ βλέπουμε ότι η ομάδα του οινοποιείου, να έχει δώσει όλη την προίκα που κουβαλούν οι δύο αυτές λευκές ποικιλίες. Το χρώμα του πεντακάθαρο, έντονο αχυροπράσινο που λαμπιρίζει μπρός από το φώς του κεριού. Στην μύτη, η Μαλαγουζιά που είναι γεμάτη με γλυκά ανθικά αρώματα όπως νυχτολούλουδο, γιασεμί, γαρύφαλο και με αρώματα φρούτων σαν το αχλάδι και το βερύκοκο μπερδεμένα με τα εσπεριδοειδή αρώματα του Σαββατιανού, κάνουν μία όμορφη σύνθεση.  Στο στόμα γλυκές γεύσεις, από φρούτα σαν το ροδάκινο και το αχλάδι, σε μία μίξη με το λεμόνι και το πορτοκάλι του Σαββατιανού. Ισορροπημένη οξύτητα που μας δίνει την φρεσκάδα της ανάτασης, και της ζωής, το σώμα του καλό και ο αλκοολικός του τίτλος, λίγο ζεστό, στο 13%. Η επίγευσή του αρκετά καλή, έντονη και με καλή διάρκεια.
Τέλος θέλω να σας πώ ότι είναι πολύ καλή πρόταση για την αρχή της γιορτής της Ανάστασης μέχρι και την μαγειρίτσα, αν  όμως το έχεται για την μεγάλη γιορτή του Πάσχα σαφώς είναι το ιδανικότερο για τα προεόρτια. Το σερβίρουμε κατ'ευθείαν από την φιάλη  για για να μη χάσουμε καθόλου από την φρεσκάδα του και σε θερμοκρασία από 10 εως 13oC.
Εις υγείαν!!!
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου